onsdag den 5. december 2012

Jødekager

300 g mel
180 g smør eller margarine
120 g sukker
1 æg
1½ tsk. hjortetaksalt

Pynt: mandler og sukker, eller kanel og sukker

Ælt dejen, der udrulles tyndt, og udstikkes i runde kager. Eller hurtigere, skær dem ud med kagesporen til firkantede kager.

Kagerne pensles med æg og drysses med sukker og kanel, eller sukker og finthakkede mandler.
Kagerne bages lysebrune

Samme dej kan med fordel bruges til medajler.

2 kommentarer:

  1. Hej Søde.
    Jeg ville forfærdelig gerne have mængde/antal på hvor mange kager der bliver af en portion dej, bare sådan ca.

    Knus Pia

    SvarSlet
  2. Hej Pia

    Der bliver ca. 5 bradepander af denne portion. I hvert fald i den tykkelse jeg laver dem. Hvis de bliver for tykke bliver de ikke så lækre synes jeg.

    Beklager det yderst sene svar. Af underlige årsager fik jeg ikke besked om at der var kommentar :-s

    SvarSlet