Klassiske
Brunkager
100-120 stk.
1½ tsk. Potaske
½ dl vand
250 g smør
200 g sirup
200 g sukker
500 g hvedemel
1 pose (50g) hakkede mandler
1 bæger Sukat eller Appelsinskal
1 pose Dr Oetker brunkage krydderi
Opløs potasken i vandet. Smør, sirup og sukker koges op.
Rør den opløste potaske i.
Afkøl sukkermassen i en skål til den er lunken.
Bland mandler, sukat/appelsinskal, sigtet brunkagekrydderi og mel sammen og rør
det i sukkermassen.
Ælt dejen godt og tril den til tykke stænger (Ø 4 cm) eller saml den i en
kugle. Stil dejen køligt i 24 timer. Skær dejen i tynde skiver eller rul den
tyndt ud og udstik den i små figurer.
Bag kagerne i 8 – 10 minutter ved 200 grader – 180 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar