tirsdag den 16. april 2013

Royal Icing - RI


 
1½ æggehvider (pasteuriseret- stuetemperatur)
300 g flormelis
1 tsk. citronsaft (Kan udelades, men det er det der gør at RI'en stivner)
Evt. glycerin, farvestof og/eller flydende smag
 
Der findes mnge forskellige fremgangsmåder og opskrifter på royal icing, dette er blot en af dem som alt efter konsistensen kan bruges til både sprøjtning, run-out og overtræk.

Hæld æggehviden i en skål (og lad den stå og få stuetemperatur hvis du ikke har haft tage den ud af køleskabet på forhånd).
Rør flormelis i lidt efter lidt.
Når ca. halvdelen af flormelissen er rørt i, tilsættes citronsaften. (Husk igen citronsaft = RI'en stivner ikke og vil kunne miste faconen hvis du kommer til at røre den. Og den fungerer dårligt som lim uden citronsaft i) 
Fortsæt med at røre flormelis i til du er tilfreds med konsistensen og massen er ensartet og mat.
 
Noter: Det er vigtigt at der røres og ikke piskes, da massen ellers vil få luft pisket ind og dermed blive skrøbelig. Rør med håndkraft med en ske, i køkkenmaskinen med spaden og på laveste hastighed eller med håndmixeren med dejkrogene.

Konsistensen skal/kan væren enten:

Blød: der kommer næsten ingen top på massen, når du løfter skeen
Medium: der kommer en lille top, som tipper over
Hård: spidsen bliver stående når du løfter skeen (den du skal bruge for at tylle stjerneblomster)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar