| 1½ æggehvider (pasteuriseret- stuetemperatur) 
300 g
  flormelis 
1 tsk.
  citronsaft (Kan udelades, men det er det der gør at RI'en stivner) 
Evt.
  glycerin, farvestof og/eller flydende smag 
Der
  findes mnge forskellige fremgangsmåder og opskrifter på royal icing, dette
  er blot en af dem som alt efter konsistensen kan bruges til både sprøjtning,
  run-out og overtræk.  | 
| 
Hæld
  æggehviden i en skål (og lad den stå og få stuetemperatur hvis du ikke har
  haft tage den ud af køleskabet på forhånd).  
Rør
  flormelis i lidt efter lidt.  
Når
  ca. halvdelen af flormelissen er rørt i, tilsættes citronsaften. (Husk igen citronsaft = RI'en stivner ikke og vil kunne miste faconen hvis du kommer til at røre den. Og den fungerer dårligt som lim uden citronsaft i)  
Fortsæt
  med at røre flormelis i til du er tilfreds med konsistensen og massen er
  ensartet og mat. | 
| 
Noter: Det
  er vigtigt at der røres og ikke piskes, da massen ellers vil få luft pisket
  ind og dermed blive skrøbelig. Rør med håndkraft med en ske, i køkkenmaskinen
  med spaden og på laveste hastighed eller med håndmixeren med dejkrogene.  Konsistensen skal/kan væren enten: Blød: der kommer næsten ingen top på massen, når du løfter skeen Medium: der kommer en lille top, som tipper over Hård: spidsen bliver stående når du løfter skeen (den du skal bruge for at tylle stjerneblomster) | 
tirsdag den 16. april 2013
Royal Icing - RI
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
 
Ingen kommentarer:
Send en kommentar