1½ æggehvider (pasteuriseret- stuetemperatur)
300 g
flormelis
1 tsk.
citronsaft (Kan udelades, men det er det der gør at RI'en stivner)
Evt.
glycerin, farvestof og/eller flydende smag
Der
findes mnge forskellige fremgangsmåder og opskrifter på royal icing, dette
er blot en af dem som alt efter konsistensen kan bruges til både sprøjtning,
run-out og overtræk.
|
Hæld
æggehviden i en skål (og lad den stå og få stuetemperatur hvis du ikke har
haft tage den ud af køleskabet på forhånd).
Rør
flormelis i lidt efter lidt.
Når
ca. halvdelen af flormelissen er rørt i, tilsættes citronsaften. (Husk igen citronsaft = RI'en stivner ikke og vil kunne miste faconen hvis du kommer til at røre den. Og den fungerer dårligt som lim uden citronsaft i)
Fortsæt
med at røre flormelis i til du er tilfreds med konsistensen og massen er
ensartet og mat.
|
Noter: Det
er vigtigt at der røres og ikke piskes, da massen ellers vil få luft pisket
ind og dermed blive skrøbelig. Rør med håndkraft med en ske, i køkkenmaskinen
med spaden og på laveste hastighed eller med håndmixeren med dejkrogene.
Konsistensen skal/kan væren enten: Blød: der kommer næsten ingen top på massen, når du løfter skeen Medium: der kommer en lille top, som tipper over Hård: spidsen bliver stående når du løfter skeen (den du skal bruge for at tylle stjerneblomster) |
tirsdag den 16. april 2013
Royal Icing - RI
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar