onsdag den 17. april 2013

Cake-pops - "Legedag" med tøserne. (inkl opskrift)

Når der er fri fra skole, skal der ind i mellem ske noget andet end det sædvanlige trummerum der hjemme, så jeg lånte mine niecer en dagstid, og vi gik i gang med at lave Cake-pops. Denne gang blev de ikke bagt i form, men blev lavet som en slags "romkugler". Jeg tænkte det var lettere at arbejde med for tøserne, og det var ganske som tænkt. Super let og også sjovt for dem.
Jeg havde bagt en drømmekage på forhånd så den var kølet ned og klar til at blive smuldret.
Tænk sig at få lov at ødelægge en hel kage, men at spise kanterne og toppen, for de hårde kanter var skåret fra. Dem kan man nemlig ikke bruge i romkugle dejen.
 • Vi brugte:
 • ½ drømmekage bund (uden kanter)
 • 3-4 spsk. kakao pulver
 • 2-3 tsk. romessens
 • 2-3 dråber hindbæressens (fås eks. i Panduro hobby)
 • Smørcreme (se opskrift her: http://hellekarinajensen.blogspot.dk/2012/04/smrcreme-og-opsmring.html) (lad være at springe over hvor gærdet er lavest og bruge bagemargarine som visse opskrifter siger man godt kan. Du vil fortryde det både mht. smag og konsistens når først du skal betrække dine cake-pops.)
 • 200 - 300 g Chokolade (til at smelte) (hvis du ønsker at farve den bruges hvid chokolade og pastafarve. Flydende frugtfarve vil kunne få chokoladen til at skille).
 • Slikkepinde pinde.
 • Sukkerkugler, fondant og glimmer til pynt
Smuldr kagebunden meget fint og kom det i skålen til røremaskinen.
Tilsæt kakaopulveret og bland det grundigt.
Tilsæt romessens og hindbæressens og en spsk. smørcreme og rør grundigt. Tilsæt igen 1 spsk. smørcreme. Tjek konsistensen. Hvis den ikke er som en varm men fast romkugle tilsættes mere smørcreme, indtil konsistensen er som ønsket. Rør dejen grundigt igennem igen så du er helt sikker på den er jævn.

Find dine pinde frem og smelt lidt af chokoladen enten i mikroovnen eller over vandbad.
Tril små kugler af romkugle dejen der passer i størrelse til længden af dine pinde.
Lav en lille fordybning i hver "romkugle" med en af pindene. Dyb der efter en pind i chokoladen og sæt den i fordybningen af romkuglen og tryk den forsigtigt ca. halvt ind i romkuglen.
Gentag til alle dine "romkugler" er sat på pind, eller du har det ønskede antal.
Stil cake-popsene på køl i ½-1 time så chokoladen stivner og fikserer kagen på pinden og "romkuglen" stivner lidt.

Smelt nu chokoladen langsomt over vandbad uden at få den for varm. Den skal blot være flydende og gerne lidt tynd. Er den for fed, tilsæt da lidt palmin. Hvis du vil have din cake-popchokolade farvet, er det først når chokoladen er helt smeltet du skal komme pastafarve i. Husk du kan ikke fjerne farve når først det er kommet i og pastafarve farver godt til, så hellere tilføje lidt af gangen. (Obs, der er særlige "regler" for at smelte chokolade hvis du bruger ægte chokolade.)

(Obs: pastafarve doseres med eks. tandstikkere. Man må aldrig komme en tandstik ned i beholderen med farve mere end én gang. Gør du det "forurener" du din farve og den kan risikere at mugne enormt hurtigt.)

Dybt forsigtigt en cake-pop af gangen i den smeltede chokolade og lad den dryppe af, så tæt på pinden som muligt. Stil den til at stive, eks. i en skål med sukker eller en holder lavet til cake-pops. OBS: hvis du vil pynte din cake-pop med enten glimmer, sukkerkugler eller krymmel skal den dyppe direkte i det efter at have dryppet af og skal IKKE stivne inden.  Alternativt kan du bruge mdlim til at få det til at klistre fast, men der vil i så tilfælde altid være risiko for at al pynten falder af hvis der bliver fugtigt omkring kagen hvis hele kagen er limet/pyntet.

Er kagen synlig igennem chokoladen, gentag da processen.

Når chokoladen er stivnet kan du pynte din cake-pop som du lyster. Brug madlim til at lime din pynt fast og lad cake-poppen hvile igen. Når chokoladen er stivnet og pynten er tørret er dine cake-pops klar til servering.
 
 
 
 
 
Tip:
Hvis du vi have lidt anderledes facon på dine cake-pops (som  baggrunden på billedet oven for hjerter, eller firkanter som eks. ansigtet i forgrunden af billedet) kan du forme din "romkugledej" i et tykt lag, og bruge småkage udstikkere eller lignende. Ellers er processen som beskrevet oven for.

Bon appetit

1 kommentar:

 1. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet