mandag den 5. april 2010

Anders And Franskbrød

2 brød eller 1 brød og ca. 6-8 boller



Bagetid: ca. 20 minutter
Ovn: 200 grader

Ingredienser:

• 50 gram frisk gær
• 2 dl mælk
• 2 dl lunken – varmt vand
• 2 tsk salt
• 2 tsk sukker
• Ca. 550 gram mel (lidt mere til at ælte)

• Evt. 100 gram smeltet margarine

Rør gæret ud i det varme vand. Tilsæt mælk, salt og sukker. Sigt evt. melet. Tilsæt melet lidt af gangen under omrøring. Ælt dejen godt. Den må IKKE blive tør, den skal være lidt klistret.

Lad den hæve et varmt sted i min. 40. minutter.
Slå dejen ned igen og form den til brød eller boller. Lad den hæve i ca. 1 time.
Pensl evt. brødene (det er ikke nødvendigt, det er smag og behag mht. skorpen.)
Bag brødet /Brødene. Tag dem ud efter ca. 20 minutter, eller når de lyder hule hvis du banker på dem med en gaffel.

Bon Appetit

Tip: Dejen bliver mere lind og brødene mere holdbare og mindre ”tunge” hvis du tilføjer ca. 100 gram smeltet margarine og øger melet til ca. 600 gram. Det bliver samtidig lidt mere ”sødt” i smagen og er dermed rigtig godt som Teboller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar