tirsdag den 6. april 2010

Paprika-menu

Tilberedningstid: ca. 1 time
Ovn: 200 grader
2 – 4 personer

Ingredienser:

• Kartofler
• Skinkeschnitzler
• Mozzarellaost - revet
• Olie
• Paprika
• Salt
• Evt. peber
• Evt. oregano

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver, men skær dem IKKE helt igennem.
Læg dem på et stykke bagepapir på en bradepande. Bland en marinade af olie, ca. 5 spsk. paprika og salt og evt. peber. Pensl kartoflerne med marinaden og sæt dem i en 200 grader varm ovn.

Rens schnitzlerne hvis det er nødvendigt og pensl dem med resten af marinaden. Husk at pensle på begge sider. Læg dem på kryds i en dyb tallerken efterhånden som du pensler dem og hæld evt. resterende marinade over dem. Lad dem trække ca. 5 – 10 minutter.

Lav en fedtfattig mælke- eller grundsovs og lun den langsomt op. Tilsæt ca. 150 gram revet mozzarellaost og lad det smelte. Husk at røre jævnligt i sovsen, så osten ikke brænder på.

Når der er ca. 15 minutter til kartoflerne er sprøde og gyldne steges schnitzlerne på panden – vend dem hurtigt på en varm pande og skru ned straks porrerne i kødet er lukkede og steg dem langsomt færdig. OBS: Det er IKKE nødvendigt at bruge fedtstof, da schnitzlerne jo er marineret i olie.
Husk at lade schnitzlerne hvile i ca. 2 minutter (under et klæde) inden du serverer dem.

Bon Appetit

Tip: Man kan med fordel bruge en færdigkøbt grund- eller mælkesovs.
Ønsker du lidt mere smag kan du tilsætte paprika i sovsen og drysse oregano over schnitzlerne efterhånden som du kommer dem på panden. Husk at krydre begge sider.
Hvis du ønsker en mere ”massiv” smag af oregano så ”knus” den i hånden (hvis du ikke har en morder) inden du kommer den på schnitzlerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar