lørdag den 10. april 2010

Ungarsk Risfad

Kan fryses i op til 3 måneder
Ovn: 175 grader (almindelig)
Bagetid: 20-25 minutter

  • 2 dl ris
  • 1½ tsk salt
  • 3 dl vand
  • 1 dl finthakket løg
  • 1 spsk olie
  • 250 g hakket oksekød
  • 1-2 tsk mild papirka
  • 1½ -2 dl bouillon
  • Salt, peber
  • 1 grøn peberfrugt
  • 4-5 tomater (kan byttes ud med rød peber)
  • Salt, peber
  • 1 spsk hakket persille
  • 1 dl crème fraîche, 18%

Tilbehør: Grøn salat eller brød med sprød skorpe, f.eks. ciabattabrød

Tænd ovnen og indstil den på 175 grader. Kog først risene. Hak løgene fint. Carm olien i en gryde. Svits løgene, til de er gyldne og klare. Tilsæt oksekødet og rør til kødet har delt sig. Rør paprika i. Hæld bouillon, salt og peber ved. Dæpm varmen. Læg låg på. Småkog sovsen i ca. 10 minutter.
Smør et ret højt ildfast fad.
Skær peberfrugt i tynde sptrimler. Skær tomater (eller rød peber) i skiver.
Læg et lag tomatskiver i fadet. Drys lidt salt, peber og peberstrimler over. Dernæst et lag ris, så kødsovs. Gentag dette og slut af med tomater. Drys resten af peberfrugten over og drys hakket persille øverst. Fordel crème fraîche over. Stik lidt med en gaffel, så crème fraîchen  fordeles lidt mellem lagene - men kun lidt. Dæk fadet med et låg eller folie. Sæt det på ovnristen midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter.

Bon Appetit.

Tip: Hvis du ønsker en stærkere og mere krydret ret kan du tilføje mild chili og stærk paprika (evt. mere end 2 spsk.) til kødet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar