mandag den 22. februar 2010

Hindbærsnitter

Bagetid: 15 minutter
Ovn: 200 grader (almindelig)
Ingredienser:

• 250 gram blødt smør
• 250 gram sukker
• 500 gram hvedemel
• 3 æg
• 1 glas hindbær marmelade (Ikke for stort, man bruger ikke så meget som man tror)
• Glasur af flormelis og vand
• Kulørt krymmel

Smør og sukker røres godt sammen. Melet blandes i og der røres ekstra godt. Pisk æggene sammen med en gaffel og kom dem i dejen som igen røres rigtig godt sammen. Saml dejen og del den i to lige store stykker.

Rul hver del ud på et stykke bagepapir, så firkantet som muligt og lav stykkerne så ens som muligt.

Træk bagepapir og dej-stykke over på bradepande og bag i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Den første plade smøres med marmelade mens den stadig er varm. Læg den anden plade over med det samme, når du har taget den ud af ovnen.

Del/skær snitterne mens pladerne stadig er varme (de er lettest at skære i mens de er varme).

Du vælger selv om du vil komme glasur på mens snitterne er varme eller om du vil vente til de er kolde. Husk at komme krymmel på med det samme, mens glasuren stadig er ”våd”.

Snitterne kan gemmes i en kagedåse, hvis ikke du spiser dem alle med det samme.

Tip: Du kan skifte hindbærmarmeladen ud med andre marmelader eller geler hvis det passer bedre i din smag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar