mandag den 22. februar 2010

Farmors Ølandsklejner

Ingredienser:

• 3 æg
• 250 gram bagemargarine
• 50 gram gær (brug frisk gær og ikke tørgær)
• 500 gram hvedemel

• Palmin til kogning
• Flormelis til glasur
• Evt. citron
Rør æg, gær og margarine godt sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt og rør dejen godt sammen. Ælt dejen grundigt sammen så den er glat men dog kun lige slipper hænderne.

Lad dejen hæve en time.
Ælt dejen, rul den ud og skær den ud som norske klejner. Vrid klejnerne.  (Obs - det er lettest at "være" med i kogningen hvis du former alle klejner før du begynder at koge dem.)
Smelt en rigelig mængde palmin. Når den smeltede palmin syder voldsomt om en tændstik er den klar til at du kan koge klejnerne.
Kog max. en eller to klejner ad gangen. Tag dem op når de er meget lysebrune (de bliver lidt mørkere når de ”tørrer”). Når de er kølet lidt ned kommes glasur på. Lav evt. en bagesprøjte af bagepapir.

Ølandsklejnerne kan opbevares i en frysepose eller en kagedåse – dog max. 2-3 dage.
God Appetit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar