tirsdag den 4. december 2012

Pirogger

Pirogger:

Dej:
50 g gær
2 dl varmt vand
2 dl mælk (let eller sød)
2 tsk fint salt
2 tsk sukker
ca. 600 g hvedemel

Ælt dejen grundigt. Hvis du lader den hæve, så da dejen ned igen inden du former og samler piroggerne.


Fyld 1:
250 - 500 g. oksefars
2 håndfuld babykarotter (hvis frossen så tø dem op inden brug)
1 håndfuld grønne bønner (haricot vertes - den frosne slags kan sagtens bruges - dog optøet)
1 glas champignon
1 ds tomatpure
ca. 2 spsk rosenpaprika
3 spsk knust tørret oregano
1 tsk knust tørret timian

smør el. margarine til tilbredning.

Snit bønnerne i små stykker, og skær babykarotterne op i tykke skiver.
Brænd krydderierne af i den smeltede smør el. margarine. Tilsæt farsen og slå den fra hinanden, som til millionbøf.
Når overfladen på kødet er lukket tilsættes grøntsagerne. Dræn vandet fra champignonerne og tilsæt dem. Tilsæt salt og peber efter smag, og tilsæt tomatpureen.

Lad tingene blive varmet igennem, tage gryden af varmen.

Rul dejen tyndt ud (max 1/4-½ cm tyk), skær ud i cirkler (ca. samme størrelse som en hånd).

Læg to tsk fyld ca. på midten af cirklen, men kun i den ene halvdel. Smør vand eller pisket æg rundt i kanten, og træk den tomme halvdel hen over den med fyld, tryk dejen sammen med en gaffel. Smør evt. med vand eller æg og bag i 10-12 minutter ved 200 grader.

Fyld 2:

Skinkestrimler
Champignon
revet ost
Tomatpure


Smør halvdelen af midten af cirklen med tomatpure, kom lidt skinkestrimler oven på sammen med et par champignon og en smule revet ost.

Fold piroggen, pensel den og bag den 10-12 minutter i en 200 grader varm ovn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar