mandag den 7. maj 2012

Den helt store "prøve" - kjolekage til Kamillas konfirmation

Det måtte jo komme, at jeg skulle prøve at lave en kjolekage og den perfekte lejlighed var niecens konfirmation.
Ud over kjolekagen med fyld sprugte hun om ikke hun kunne få en kage ved siden af uden fyld, så der også var noget hun kunne spise.
Så til de ca. 40 gæster blev der lavet en centerkage:
af chokoladedrømmekage og hindbærfyld, både i "bundkagen" og i kjolen.Bogstaverne ved "centerkagen" blev lavet i fondant og pyntet med spiseligt "disko-glimmer".Der ud over blev der lavet to "sidekager" i chokoladedrømmekage uden fyld, blot samlet og smurt op med smørcreme og betrukket med fondant.

For at sikre at kagerne afspejlede konfirmandinen og hendes interesser blev den ene pyntet med græs af fondant, og en hest. Hesten måtte jeg opgive at lave selv, da den tog alt for længe om at tørre og hele tiden endte med at blive flad på den ene side. Så den blev købt i plastik og er derfor ikke spiselig.


Den anden "sidekage" blev pyntet med noder, da Kamilla er rigtig glad for sang og musik, og med bøger da hun har udviklet sig til at være lidt af en læsehest.
Bøgerne blev lavet med tomme tændstikæster som "stivere" inden i, så de kunne altså heller ikke spises.
Der er en Sigge-bog, en Harry Potter og flammernes pokal og - naturligvis - Den Danske Salmebog.


Til sidst et billede af "den samlede opstilling.Heldigvis viste indtaget af kage at de vakte lykke hos gæsterne, og konfirmandinen sagde, da hun så kagen første gang: "Det er bare verdens sejeste konfirmationskage", og med sådan en reaktion kan man jo ikke andet end at være glad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar